Rubio

ramonfina

La botiga es va fundar el juliol de l’any 1974, al carrer Doctor Murillo 28 (actual magatzem). El Ramon i la Fina treballaven junts al supermercat Vilaro que hi havia a la plaça Octavià. Amb molt esforç i pocs recursos van decidir posar-se per compte propi i van obrir un colmado al barri de l’estació.

Abans les famílies feien la compra al barri, i al Rubio ja oferíem fruita, verdures, carns, embotits, cereals, llegums, conserves, productes de neteja… i un servei d’entrega al domicili del client. Les primeres comandes es lliuraven amb una Citroën 2 cavalls. El negoci creixia i l’any 1988 ens vam traslladar a l’actual local al carrer Villa 1, davant de l’antiga botiga que ara és el nostre magatzem.

És en aquest local on l’any 1999 vàrem celebrar el nostre 25è aniversari.

 

L’any 2004 van ampliar més el negoci amb un local annex al nostre. Amb el temps ens hem especialitzat i adaptat a la demanda i necessitats dels nostres clients, amb una gran varietat de productes de qualitat i un tracte personalitzat. El sector de l’alimentació i el Rubio han evolucionat molt en els últims anys, però hem volgut seguir mantenint l’esperit de l’antic petit colmado. Molts dels nostres primers clients són avui clients actuals.

 

fotoantigua01

Anècdotes i curiositats

Al principi als mesos d’estiu hi havia molta feina i es venia molt, perquè Sant Cugat era un poble on estiuejaven moltes famílies de Barcelona. Avui dia el mes d’agost passa tot el contrari, els santcugatencs marxen fora de vacances. Tenim clients que abans estiuejaven a Sant Cugat i ara són residents a la nostra ciutat. Durant el cop d’estat del 23F del 1981 pràcticament es va vendre tot. La por va fer que molts veïns truquessin o vinguessin per aprovisionar-se. Ara que està tan de moda el tema de la sostenibilitat, abans molts dels envasos de begudes eren recuperables (aigües, llet, refrescs…). Potser hi tornarem.

A l’antiga botiga sempre teníem a mà la caixa de les espelmes perquè els talls d’electricitat abans eren molt freqüents. Una de les nits abans de Nadal estàvem treballant preparant els encàrrecs dels clients i va entrar la policia local per comprovar que no hi hagués cap lladre. Un any un dels nostres clients va tenir un problema amb el brou de Nadal, se li va fer malbé. Ens va trucar la nit del 24 quan ja estàvem tancant per demanar-nos si li podíem preparar els ingredients per fer-ne un de nou. El segon li va sortir bé.

Nuestra tienda